Hva skjer i Bærum? Her finner du aktiviteter du kan finne på enten med familien, som par eller alene. Vår aktivitetskalender inneholder de beste arrangementene i Bærum. Så når du lurer på hva du skal finne på i Sandvika, Bekkestua, Fornebu eller Bærums Verk så finner du det på HvaSkjeriBaerum.no

mar
21
tor
Lær å redigere mobil-bilder i Snapseed @ Bekkestua bibliotek
mar 21@18:00-20:30
Lær å redigere mobil-bilder i Snapseed @ Bekkestua bibliotek

Vil du lære hvordan du kan gjøre mobilfotobildene dine bedre, tøffere eller mer ”kunstneriske”? Eller rett og slett bare gjøre bildene tydeligere og skarpere?
Dette er et praktisk kurs hvor du konkret lærer hvordan du etterbehandler egne bilder i gratis-appen Snapseed. Du lærer hvordan du kan forbedre og justere fargene, lyset og kontrastene, hvordan du beskjærer, legger på effekter og fine kantrammer – og mye mer.
Et bilde er en fortelling fortalt med lys. Ved å lære Snapseed og noen andre triks, kan du gjøre lyshistorien din mer spennende.

Kurset er en oppfølger av fotokurset 14. mars 2019 og er et samarbeid mellom Bærum bibliotek og Morten Golimo.

Tid og sted: Bekkestua bibliotek møterom 1 og 2, 21. mars kl 18-20.30

Pris: kr 400. Kr 700 for begge kursene. Forhåndspåmelding / flere opplysninger: Morten Golimo mobiltelefon 91345776 eller morten.golimo@icloud.com

Det er begrensning på antall deltakere, så vær rask!

Christel Alsos @ Bærum kulturhus
mar 21@19:30-21:00

Den store stemmen fra nord!

2018 var et av de mest hektiske årene for Christel Alsos som artist, bestående av blant annet en EP utgivelse, flere utsolgte konserter på høsten, og en påfølgende juleturné bestående av over 20 konserter. Nå kommer hun endelig til Bærum Kulturhus!

Etter sin kritikerroste deltagelse i TV2 suksessen “Hver Gang Vi Møtes”, ga Christel Alsos ut den hjertefølte EPen “Sound At The End Of A Song”, til stor jubel blant kjernefansen. Med låtene “Make Me Happy” og “State of Mind” gikk Alsos som en farsott på norsk radio, og førstnevnte var A-listet hos P1 gjennom sommeren. Med fem soloplater i ryggen, tre spellemannsnominasjoner og en ellers enorm merittliste i ryggen, er Alsos virkelig en av Norges desidert beste konsertjuveler.

Christel Alsos tar både med seg tidligere hits, gjemte skatter, og nye publikumsfavoritter. Ikke gå glipp av denne muligheten til å høre den store stemmen fra nord!mar
22
fre
Julien Libeer @ Bærum kulturhus
mar 22@19:30-21:30
Julien Libeer @ Bærum kulturhus

Komplett belgisk klaversolist med sikkert grep om konsertpublikumet

Leonard Bernsteins «West Side Story» er et av Brüsselpianisten Julien Libeers tidligste musikalske minner. I dag er han like opptatt av opera som orkester- og kammermusikk, for ikke å glemme solo klaver, et felt der Libeer virkelig er i ferd med å etablere seg i øverste divisjon.

Libeer, som satte seg ned ved klaveret for første gang i seksårsalderen, har en imponerende CV, til tross for at han knapt har fylt tretti. Den belgiske pianisten har studert med storheter som Daniel Blumenthal ved Royal Conservatory of Brussels og Maria João Pires ved Queen Elizabeth Music Chapel der han også har virket som «artist in residence».

På konsertfronten er også turnédestinasjonene på øverste hylle: Libeer har opptrådt i Palais des Beaux-Arts and Flagey i Brüssel, Théâtre de la Ville Paris, Barbican Hall i London, Auditorio Nacional i Madrid, Palau de la Musica i Barcelona, Concertgebouw i Amsterdam og Sumida Tryphony Hall i Tokyo. Han har også vært blant toppnavnene på festivalplakater for så forskjellige arenaer som Beirut Chants Festival og Miami International Piano Festival. Han har også samarbeidet med respekterte orkestre som Brussels Philharmonic, Belgian National Orchestra, deFilharmonie, Sinfonia Varsovia og New Japan Philharmonic med dirigenter som Michel Tabachnik, Augustin Dumay, George Pehlevanian, Joshua Weilerstein, Enrique Mazzola og Christopher Warren-Green.

Brusselpianisten er også aktiv i kammermusikksammenheng, og samarbeider jevnlig med navn som Augustin Dumay, Camille Thomas, Frank Braley, Maria João Pires og Lorenzo Gatto, som han fremfører Beethovens komplette fiolin sonater sammen med de neste konsertsesongene. Han er også tilsluttet Queen Elisabeth Music Chapel der han fokuserer på kammermusikk sammen med medlemmer av Artemis Quartet.

Det er også fullt fortjent at han har blitt tildelt prestisjefylt priser som Juventus Award – tidligere tildelt utøvere av Piotr Anderszewski (som gjestet Bærum Kulturhus i april 2018) og Emmanuel Pahuds kaliber.

Ingen gjennomsnittspianist med andre ord – Julien Libeer er hel ved og går inn i hver konsertsetting med tilstedeværelse og lidenskap. Forvent en pianist som kan kunsten å trekke publikum inn i sin klangverden og holde alle i sitt grep gjennom hele konserten.

“The complete musician, who unites, at any musical moment, a true understanding of the piece, a solid intellectual approach and an infallible instinct for the impalpable.” – Maria João Pires

«… a stunning, transcendent reading, balanced yet fresh, enough to convince any listener that the work is a finely wrought masterpiece.» -The Arts Desk

mar
28
tor
Jonah Nilsson @ Bærum kulturhus
mar 28@19:30-20:45

Dirty Loops-frontmann går solo!

Quincy Jones-yndling, viralt internettfenomen og bejublet vokalist. Dirty Loops-frontmann Jonah Nilsson har virkelig klart å etablere seg som et globalt fusion/funk-pop fenomen. Dirty Loops-konserten i Sandvika for fire år siden ble utsolgt – vær kjapp om du vil sikre deg plass i salen denne gangen!

«Coffee Break», Nilssons første single, bærer bud om at noe stort på vei: uptempo neo-soul, smakfullt småjazzete og litt Stevie Wonder-aktig på vokalfronten. Dirty Loops-fans kan nikke gjenkjennende til mye av det de hører, samtidig som Nilsson også får vist fram nye sider av seg selv i sin solo-debut. Litt mer R&B og pop, men samtidig plenty av høyoktan fusion/funk-pop.

Nilsson og Dirty Loops’ vei til eliteserien i den globale fusion/funk-pop’en kom nærmest over natta: deres coverversjoner av låter som Lady Gagas «Just Dance» og Justin Biebers «Baby» genererte kjapt millioner av visniner på Youtube. Den internasjonale musikkindustrien næret en framtidig suksess og det tok ikke lang tid før Dirty Loops hadde sikret seg en lukrativ platedeal og spikret turnéer i Europa, Asia og USA.

Nilssons stemme er utvilsomt en viktig del av Dirty Loops’ suksessoppskrift. Blant svorne Nillson-fans finner vi folk som Maroon 5-frontmann Adam Levine, Stevie Wonder og Michael Jackson-produsent Quincy Jones. Nye og gamle tilhengere av den svenske vokalvirtuosen kan virkelig glede seg til slutten av mars. Sammen med et, mildt sagt, imponerende band kommer Nilsson til Sandvika for å bevise at han består av mer enn 30 millioner Youtube-visninger og kjendis-skryt – dette er hel, svensk ved.

Vi lar Quincy Jones få siste ord: – He’s different though, he’s got the perfect balance of right brain creativity and left brain music theory. It’s in his blood. He’s got soul, with one of the biggest ranges I’ve ever heard.mar
30
lør
Levende lørdag: Anna Fiske og «Hallo skogen!» @ Bærum bibliotek, Bekkestua
mar 30@13:00-13:45
Levende lørdag: Anna Fiske og "Hallo skogen!" @ Bærum bibliotek, Bekkestua

Barnebokforfatter og illustratør Anna Fiske leser og viser bilder fra sin morsomme myldrebok «Hallo skogen!» Hun tegner også litt for oss. Fra 3 år. Gratis.

Velkommen til Levende lørdag i Salen på Bekkestua!

apr
3
ons
Jubileumsutstilling: Turn and Face the Strange @ Henie Onstad Kunstsenter
apr 3 heldags
Jubileumsutstilling: Turn and Face the Strange @ Henie Onstad Kunstsenter | Akershus | Norge

Når Henie Onstad Kunstsenter fyller 50 år 23. august 2018 markeres dette på mange måter. På selve dagen åpnes en stor og leken presentasjon av Henie Onstad-samlingen.

Da senteret åpnet i 1968 besto samlingen av om lag 300 bilder donert av Sonja Henie og Niels Onstad. Den dag i dag kaller vi disse arbeidene for «kjernesamlingen. Etter 50 år har samlingen vokst til mer enn 4000 arbeider og utstillingen viser et bredt utvalg av både kjerne- og spesialsamlinger.

apr
6
lør
Kurs i REDESIGN & OMSØM AV KLÆR @ Låven på Gjettum gård.
apr 6-apr 7 heldags
Kurs i REDESIGN & OMSØM AV KLÆR @ Låven på Gjettum gård.

LÆRER:
Veronika Svensson Glitsch,

Har du klær liggende som ikke har rett fasong, men som har et stoff du liker og som ikke er utslitt enda? Da kan du lære å lage helt nye plagg ut av de brukte klærne eller gjøre endringer på klærne slik at de passer deg bedre. Du får veiledning til å få fram dine egne ideer og ønsker. Vi spretter fra hverandre deler av plaggene og setter delene sammen på en ny måte til det plagget vi ønsker å sy eller tilpasser plagget etter egen kropp og stilønsker. Vi jobber med innprøving på egen kropp. Du får veiledning i sømteknikk slik at du får et proft resultat.

Finn fram brukte klær som har litt ulike stoffkvaliteter, noen tykke, noen tynne, noen vevde, noen strikka (jerseystoff eller tykkere strikkeplagg). Det kan også være kjekt å ha med knapper, glidelåser, strikk og liknende som du kanskje trenger til de nye plaggene. Du kan også velge å kombinere de brukte klærne med metervare, ta i såfall med de stoffene du ønsker å bruke.

 

mail@veronikaglitsch.no
tlf. 62590760

Filmvisning @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 6@13:00
Filmvisning @ Bærum bibliotek Bekkestua

Bli med på lørdagskino på Bekkestua bibliotek! En glemsom fisk ute på et storslagent eventyr! Aldersgrense 6 år. Filmen varer i 1t, 33 min.

Ønsker du informasjon om hvilke filmer vi viser? Hent flyer med filmprogram på Bekkestua, eller bli med i facebookgruppen Bærum bibliotek filmvisning. Gratisbilletter kan hentes på Bekkestua fra mandag 1. april. Obs! Begrenset antall plasser.

apr
13
lør
Spillturnering: Rocket League @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 13@11:00
Spillturnering: Rocket League @ Bærum bibliotek Bekkestua

Spiller du Rocket League?

Prøv å nå til topps i vår PS4-turnering! Vi rigger til storskjerm og PS4, og det blir premie til vinnerne. Du kan også komme for å se på!

Begrenset antall plasser. Påmelding til barn@barum.folkebibl.no. For barn opptil 13 år.

apr
16
tir
Filmvisning: Påskekino @ Bærum bibliotek, Bekkestua
apr 16@13:00
Filmvisning: Påskekino @ Bærum bibliotek, Bekkestua

På filmvisningen i påskeferien blir vi kjent med to små mus som drar ut på et stort og spennende eventyr. Aldersgrense 5 år. Filmen varer i 1t, 14 min. Ønsker du informasjon om hvilke filmer vi viser? Hent flyer med filmprogram på Bekkestua, eller bli med i facebookgruppen Bærum bibliotek filmvisning. Hent gratisbilletter til filmvisningen på Bekkestua fra og med mandag 8. april. Grupper må melde seg på til barn@barum.folkebibl.no. Obs! Begrenset antall plasser.

apr
27
lør
Loppemarked Rykkinn – bare hyggelig @ Eineåsen skole, avd. Gommerud
apr 27@10:00-16:00
Loppemarked Rykkinn - bare hyggelig @ Eineåsen skole, avd. Gommerud

Rykkinn og Gullhaug skolekorps inviterer til stort og velsortert loppemarked i helgen 27. og 28.april.

Vi har et kjempestort tilbud av fine lopper, møbler, leker, klær, sport, kjøkkenutstyr, bøker, bilder og elektro. Alle avdelinger er under tak eller inne.

Våre to kafeteriaer selger pølser, vafler, brus, kaffe og fine kaker.

  • Lørdag kl.10:00-16:00
  • Søndag kl.11:00-15:00.

Her finner du flere loppemarkeder i Bærum

Vi fyller på med nye lopper hele tiden.

Vi har bankterminal og Vipps.

Følg nedtellingen her: http://korpsetmitt.no/loppemarked-2/

#rykkinnloppis

 

 

Her finner du flere loppemarkeder i Bærum

apr
28
søn
Loppemarked Rykkinn – bare hyggelig @ Eineåsen skole, avd. Gommerud
apr 28@11:00-15:00
Loppemarked Rykkinn - bare hyggelig @ Eineåsen skole, avd. Gommerud

Rykkinn og Gullhaug skolekorps inviterer til stort og velsortert loppemarked i helgen 27. og 28.april.

Vi har et kjempestort tilbud av fine lopper, møbler, leker, klær, sport, kjøkkenutstyr, bøker, bilder og elektro. Alle avdelinger er under tak eller inne.

Våre to kafeteriaer selger pølser, vafler, brus, kaffe og fine kaker.

  • Lørdag kl.10:00-16:00
  • søndag kl.11:00-15:00.

Her finner du flere loppemarkeder i Bærum

Vi fyller på med nye lopper hele tiden.

Vi har bankterminal og Vipps.

Følg nedtellingen her: http://korpsetmitt.no/loppemarked-2/

mai
1
ons
Jubileumsutstilling: Turn and Face the Strange @ Henie Onstad Kunstsenter
mai 1 heldags
Jubileumsutstilling: Turn and Face the Strange @ Henie Onstad Kunstsenter | Akershus | Norge

Når Henie Onstad Kunstsenter fyller 50 år 23. august 2018 markeres dette på mange måter. På selve dagen åpnes en stor og leken presentasjon av Henie Onstad-samlingen.

Da senteret åpnet i 1968 besto samlingen av om lag 300 bilder donert av Sonja Henie og Niels Onstad. Den dag i dag kaller vi disse arbeidene for «kjernesamlingen. Etter 50 år har samlingen vokst til mer enn 4000 arbeider og utstillingen viser et bredt utvalg av både kjerne- og spesialsamlinger.

mai
4
lør
Loppemarked @ Hosle skole
mai 4@10:00-mai 5@15:00
Loppemarked @ Hosle skole

Hosle og Bekkestua skolekorps arrangerer stort og velorganisert loppemarked på Hosle skole første helgen i mai.

  • Lørdag 4. mai kl. 10-16
  • Søndag 5. mai kl. 11-15

Hos oss er det lett å handle! Alle varer er nøye sortert og prisene er gode. Velkommen til Bærums triveligste loppis!

Her finner du flere loppemarkeder i Bærum

mai
24
fre
Øl- og matfestival @ Sandvika
mai 24 heldags
Øl- og matfestival @ Sandvika

Hva er matfestivalene

Matfestivalene lager festivaler med fokus på mat og drikke for hele familien.

Vi søker de lokale og gode råvarene, de fantastiske smakene, de deilige luktene, den gode stemningen, den bra musikken. Vi ønsker å utvide kunnskap om mat og drikke hos både barn og voksene.

Det blir restauranter, foodtrucks, boder, kurs, konkurranser, musikk, underholdning , smaksprøver, aktiviteter for barn og mye mye mer.

mai
25
lør
Filmvisning på biblioteket: Lørdagskino @ Bærum bibliotek, Bekkestua
mai 25 heldags
Filmvisning på biblioteket: Lørdagskino @ Bærum bibliotek, Bekkestua

Vi viser en barnefilm i Salen på Bekkestua bibliotek!

Vi viser en animert film om fly, som vi vet at mange barn liker. Tillatt for alle. Varighet: 1t, 28 min.

Ønsker du informasjon om hvilke filmer vi viser? Hent flyer med filmprogram på biblioteket i januar, eller bli med i facebookgruppen Bærum bibliotek filmvisning.

Hent gratisbilletter til filmvisningen på Bekkestua bibliotek fra og med mandag 20. mai. Obs! Begrenset antall plasser.

Øl- og matfestival @ Sandvika
mai 25 heldags
Øl- og matfestival @ Sandvika

Hva er matfestivalene

Matfestivalene lager festivaler med fokus på mat og drikke for hele familien.

Vi søker de lokale og gode råvarene, de fantastiske smakene, de deilige luktene, den gode stemningen, den bra musikken. Vi ønsker å utvide kunnskap om mat og drikke hos både barn og voksene.

Det blir restauranter, foodtrucks, boder, kurs, konkurranser, musikk, underholdning , smaksprøver, aktiviteter for barn og mye mye mer.

mai
26
søn
Øl- og matfestival @ Sandvika
mai 26 heldags
Øl- og matfestival @ Sandvika

Hva er matfestivalene

Matfestivalene lager festivaler med fokus på mat og drikke for hele familien.

Vi søker de lokale og gode råvarene, de fantastiske smakene, de deilige luktene, den gode stemningen, den bra musikken. Vi ønsker å utvide kunnskap om mat og drikke hos både barn og voksene.

Det blir restauranter, foodtrucks, boder, kurs, konkurranser, musikk, underholdning , smaksprøver, aktiviteter for barn og mye mye mer.

jun
5
ons
Jubileumsutstilling: Turn and Face the Strange @ Henie Onstad Kunstsenter
jun 5 heldags
Jubileumsutstilling: Turn and Face the Strange @ Henie Onstad Kunstsenter | Akershus | Norge

Når Henie Onstad Kunstsenter fyller 50 år 23. august 2018 markeres dette på mange måter. På selve dagen åpnes en stor og leken presentasjon av Henie Onstad-samlingen.

Da senteret åpnet i 1968 besto samlingen av om lag 300 bilder donert av Sonja Henie og Niels Onstad. Den dag i dag kaller vi disse arbeidene for «kjernesamlingen. Etter 50 år har samlingen vokst til mer enn 4000 arbeider og utstillingen viser et bredt utvalg av både kjerne- og spesialsamlinger.

jul
2
tir
Kadetten musikkfestival @ Kadettangen
jul 2 heldags
Kadetten musikkfestival @ Kadettangen

Velkommen til Norges nye strandfestival!

Med fokus på urban, pop og elektronisk musikk inviterer vi til to dager med høyaktuelle internasjonale og norske artister på Kadettangen!

 

Les mer på kadetten.no