Maria Mendes trio

hvaskjer Leave a Comment

Når:
8. mars 2019@19:30-21:30
2019-03-08T19:30:00+01:00
2019-03-08T21:30:00+01:00
Hvor:
Bærum kuklturhus
Claude Monets allee 27
Sandvika
Kontakt:
Bærum kuklturhus

Musikalsk reise fra Portugal til USA via Brasil og tilbake til Europa igjen

Quincy Jones’ personlige favoritt: den portugisiske jazzvokalisten Maria Mendes skaper intim jazzklubbstemning på Store Scene i Bærum Kulturhus.

Den Rotterdam-baserte, portugisiske jazzvokalisten Maria Mendes har bygget opp en solid fanskare på begge sider av Atlanteren. Blant ihuga fans finner vi selveste Quincy Jones som ikke legger noe imellom når han beskriver Mendes: – I see a promising shining future for this young talented singer!

På framifrå vis klarer Mendes noe som få andre vokalister ville greid: å binde sammen det luftige og lyriske uttrykket fra jazzgiganter som Shirley Horn og Carmen McRae med et friere og mer perkusivt et, likt det man finner i musikken til Hermeto Pascoal.

At denne miksen av portugisisk/brasilianske vokaltradisjoner, standardlåter og improvisasjon fungerer godt kan publikummet på Blue Note Jazz Club i New York, ved Montreux Jazz Festival, og i Casa da Música Porto skrive under på. Sammen med pianist Karel Boehlee vil Mendes skape litt av den samme stemninga som man har kunnet oppleve på Blue Note på vår egen Store Scene: stearinlys på bordene, intim setting og en vokalist som drar deg med inn i en personlig musikalsk reise fra Portugal til USA via Brasil og tilbake til Europa igjen.

Varighet: 2 timer inklusive pause

Foto: Joel Messa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *