turtips i bærum: burudvann

Turtips i Bærum: Burudvann

Artikkelen er skrevet før rehabiliteringen av Burudvann

Burudvann ligger litt bortgjemt til i skogen i Lommedalen. Dette tjernet som du finner etter å ha passert huset til Ari og Prinsessen er et av de idylliske badeplassene i Bærum.

Det er stor parkeringsplass som er helt gratis. Løvenskiold prøvde å spikre opp noen parkeringautomater der, men etter illsinte protester snudde Løvenskiold og Burudvann parkering forble gratis. Takk for det.

Fra parkeringplassen er det en bred og flat grusvei som leder deg fremover. Etter ca 1 kilometer åpenbarer Burudvann seg  som en oase i ørkene. Ja, jeg sa bred og flat grusvei, så Burudvann passer perfekt for deg med barnevogn!

Det første du møter er en liten langgrunn bukt med sandstrand for de minste barna. Bukta holder høy temperatur siden den er relativ grunn og stille og får stadig tilførsel av kroppstemperert urin fra barna. Neida. Joda.

For de litt større barna er det en flytebrygge ca 100 meter fra land som også har stupebrett.

Burudvann har toaletter. Jeg har aldri våget meg inn der, og hver gang jeg passerer i rask gange krysser jeg fingrene for at det ikke hopper ut noen sykdommer og angriper meg. Har du erfaring med toalettene på Burudvann, både fis og ros, så legg gjerne igjen en kommentar nedenfor.

Burudvann er stappfull av fisk. Det settes blant annet ut ørret her, men brasme er også en hyppig gjenganger på kroken. Det arrangeres fiskekonkurranser på Burudvann i rykk og napp så følg med i aktivitetskalenderen.

Burudvann kan benyttes sommer og vinter, høst og vår. Om vinteren blir det brøytet her. Griller står fremme året rundt så ta med marshmallows og hele familien på tur til idylliske Burudvann.

Burudvann

Barnevennlig
94%
Badevennlig
86%
Toaletter
18%
Parkering
82%
Kollektivtransport
2%
Solforhold
69%

Takk for at du deler 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *